Najava 1. Dječjeg „Kranjčića” na Radio Mariji

U redovitoj emisiji Radio Marije „Poticaji Stjepana Kranjčića” u četvrtak 19. travnja 2012. gostovali su ravnatelj križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca Dražen Bokan i Martina Valec-Rebić, prof. te mr. sc. Tanja Baran, predsjednica Udruge za promicanje znamenitih Križevčana “Dr. Stjepan Kranjčić”.

Tema emisije, koju je vodio glavni urednik Radio Marije o. Stjepan Fridl, bila je posvećena najavi 1. susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” 28. travnja 2012. u Križevcima.

Organizatori su slušateljima pojasnili kako je došlo do natječaja, što se njime želi, kakav je bio odaziv, tko je bio u stručnom ocjenjivačkom sudu i kako će izgledati završna svečanost u Križevcima s otvorenjem izložbe najuspjelijih likovnih radova „Obitelj na okupu”, predstavljanjem zbornika „Odrasla jutra”, javnom izvedbom književnih radova te dodjelom nagrada. Najavljeno je da će nakon završne svečanosti, koja će biti održana u subotu 28. travnja u Hrvatskom domu, dr. Zrinka Babić te Nada Babić, prof., koja je bila i članica stručnog ocjenjivačkog suda, u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca održati okrugli stol „Božja riječ i hrvatski jezik”. Rečeno je da će susret završiti turističkim obilaskom Križevaca nakon okrugloga stola.

Na kraju emisije o. Fridl poveo je molitvu za otvorenje procesa za proglašenje blaženim Stjepana Kranjčića.

Emisiju možete poslušati ovdje.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)