Održan 12. „Dječji Kranjčić“ u Križevcima

U Hrvatskom domu u Križevcima u subotu 29. travnja 2023. održana je završna svečanost 12. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Tom su prigodom dodijeljene nagrade učenicima najuspjelijih radova, likovni su radovi prikazani na prigodnoj izložbi „Branik domovine“, dio književnih radova javno je izveden, a najširi je izbor radova po žanrovima (poezija, proza, igrokazi) objavljen u zborniku „Dom u srcu mom”.

Završna svečanost 12. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Završna svečanost 12. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” održat će u Hrvatskome domu u Križevcima 29. travnja 2023. s početkom u 10 sati. Na priredbi će biti održana javna izvedba nagrađenih radova, otvorena izložba likovnih radova i predstavljen zbornik. Naši će pokrovitelji autorima najboljih radova i njihovim mentorima uručiti nagrade.

Rezultati natječaja za 12. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”

Članovi stručnoga ocjenjivačkog povjerenstva (za književni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Jasna Šego i Vojmil Žic; za likovni natječaj u sastavu: Sonja Tomić, Tomislav Buntak i Vojmil Žic), nakon što su pročitali i pregledali radove koji su im dostavljeni bez podataka o autorima, donijeli su odluku o rezultatima ovogodišnjega natječaja.

Raspisan natječaj za 12. „Dječji Kranjčić” 2022.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2022. otvoren je natječaj za 12. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”. Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike.