OŠ Visoko nakon 4. Dječjeg Kranjčića i 7. Dana hrvatskih svetaca i blaženika Križevcima – kod dominikanaca u Zagrebu

Na blagdan dominikanca sv. Rajmunda Penjafortskog u četvrtak 7. siječnja 2016. u organizaciji Hrvatske dominikanske provincije učenici dramske družine Osnovne škole Visoko kraj Novoga Marofa u crkvi su Kraljice svete krunice na zagrebačkoj Koloniji izveli dva igrokaza posvećena dominikanskim blaženicama: prvi posvećen najstarijoj hrvatskoj blaženici pod nazivom „Blažena Ozana Kotorska” i drugi nazvan „Biser” u čast dominikanske blaženice Margarete iz Metole.

visoko 1

Vrlo lijepe kraće dramsko-scenske prikaze izvelo je dvadesetak djece uz vodstvo svojega mentora, pedagoga i etnologa u OŠ Visoko Tibora Martana. Te je igrokaze mladost iz Visokog osmislila i izvela tijekom 2015. u Križevcima. Igrokaz posvećen bl. Ozani izveden je na 7. Danima hrvatskih svetaca i blaženika, a igrokaz „Biser” izveden je na 4. Susretu hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”, zato što je prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda osvojio prvu nagradu u žanru igrokaza. Objedinjeni, igrokazi su postali lijep dar djece i mladih iz Visokog dominikancima i dominikankama uz jubilej 800 godina Reda propovjednika koji je u tijeku.visoko 3

Dramsko-scenskom prikazu prethodilo je misno slavlje koje je predvodio dominikanski provincijal o. Anto Gavrić, a suslavio je župnik župe Presvetog Trojstva iz Visokog Ivan Šestak koji je dopratio djecu. Tijekom mise pjevao je dječji crkveni zbor „Gabrijel” iz župe Visoko predvođen dirigenticom Teom Jež.

visoko 2

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.